Pereiti prie turinio

Goji uogų nauda

goji uogosGalbūt jau esate girdėję apie goji uogas? Didelė goji uogų nauda buvo žinoma dar senovės Kinijoje. Daugybė žmonių goji uogas naudoja gydydami įvairias akių, inkstų ir kepenų sveikatos problemas. Šios raudonos goji uogos, dar žinomos kaip dygliuotasis arba kininis ožerškis, pasižymi saldžiu ir šiek tiek rūgščiu skoniu.

Goji uogų maistingumas

Goji uogos yra labai puikus vitaminų ir mineralų šaltinis. Jose yra daug:

  • Vitamino C
  • Skaidulų
  • Geležies
  • Vitamino A
  • Cinko
  • Antioksidantų

Taip pat goji uogose yra visos 8 naudingosios amino rūgštys, o baltymų kiekis yra neįtikėtinai didelis. Be to, jose yra kompleksiniai angliavandeniai – tai reiškia, kad cukraus kiekis kraujyje kyla pakankamai lėtai.

Goji uogų privalumai sveikatai

  • Goji uogos sustiprina imuninę sistemą ir apsaugo nuo gripo. Stipresnis imunitetas ir gripo bei peršalimo ligų išvengimas yra vienas nuo kito neatsiejami veiksniai. Goji uogose esantys vitaminai padeda tiek apsaugai, tiek ir imunitetui. Be abejo, norint paties geriausio rezultato, reikėtų pasirūpinti kompleksiniais sprendimais, t.y. sveika ir subalansuota mityba, pakankamu fiziniu aktyvumu ir reguliariu poilsiu.
  • Padeda lengviau atsikratyti papildomų kilogramų. Jei norite pakoreguoti savo kūno linijas, atsikratydami kelių papildomų nereikalingų kilogramų, reguliarus goji uogų vartojimas galėtų pasitarnauti kuo puikiausiai. Lengvam užkandžiui pasitelkite goji uogas – tai padės išvengti persivalgymo. Jas taip pat galite valgyti kartu su jogurtu arba salotomis, kaip tai priešingu atveju darytumėte su razinomis. Goji uogose yra nedaug kalorijų ir mažas cukraus kiekis, lyginant su kitais džiovintais vaisiais, kuriuose cukraus kiekis įprastai būna labai aukštas.
  • Akims ir odai reikalingas antioksidantas. Antioksidantai apsaugo ląsteles nuo pažeidimo ir suirimo, kuomet pastarosios yra veikiamos dūmų ir radiacijos. Be to, labai svarbu paminėti, kad maisto produktuose, kuriuose yra antioksidantų, taip pat dažnai būna daug skaidulų ir mažai nesveikųjų riebalų.
  • Padidinamas testosterono lygis. Tai yra labai svarbus goji uogų privalumas, kurio jokiu būdu neturėtų ignoruoti vyrai. Atlikti tyrimai parodė, kad goji uogos pagerina seksualinę potenciją ir reikšmingai pakelia testosterono lygį.

Tai tik keli iš daugelio goji uogų privalumų. Tai yra visapusiškas ir daug privalumų suteikiantis maistas. Goji uogų išskirtinumas nėra šis, nes daug supermaistų yra visapusiški. Pavyzdžiui chia sėklos irgi turi įvairių medžiagų, kurios padeda skirtingiems organams ir skirtingoms organizmo funkcijoms palaikyti. Esminis šių uogų išskirtinumas yra pakankamai greitas, efektyvus ir pastebimas jų veikimas. Jei jums psichologiškai svarbu savo akimis matyti ir realiu laiku pajusti maisto suteikiamą naudą, tai goji uogos turėtų būti pagrindinis pasirinkimas. Dar geriau jei rinksitės ekologiškas goji uogas, nes jos išsaugo dar daugiau maistinių medžiagų savo sudėtyje.