Pereiti prie turinio

Kas yra supermaistas?

supermaistasTerminas „supermaistas“ yra skirtas apibūdinti bene kiekvieną natūralų ir sveiką maisto produktą. Žinoma, kadangi šiandien gyvename moderniųjų technologijų ir skaitmeninio marketingo laikais, kartais tampa labai sudėtinga suprasti, kas iš tikrųjų yra „supermaistas“ ir kurį maistą tokiu galėtume vadinti – juolab, kad nemažai visame pasaulyje gerai žinomų maisto produktų gamintojų šį pavadinimą naudoja pernelyg dažnai ir netikslingai.

Taigi, jei norėtumėte tikslesnio „supermaisto“ apibūdinimo, reikėtų įvardinti keletą svarbių aspektų. „Supermaistas“ pasižymi dideliu kiekiu maistingų medžiagų ir antioksidantų. Taip pat jis užauginamas (išgaunamas) natūraliu ir organišku būdu, nenaudojant jokių kenksmingų cheminių medžiagų ar kitų nenatūralių ingredientų. Pavyzdžiui, mėlynės ir chia sėklos labai dažnai yra priskiriamos „supermaistui“, kadangi jose yra labai daug antioksidantų, o kalorijų skaičius – žemas.

Tačiau vėlgi, kaip jau buvo minėta, didelės maisto pramonėje veiklą vykdančios kompanijos neretai savo gaminamus produktus ženklina „supermaisto“ etiketėmis vien todėl, kad jų sudėtyje yra įvairių augalinės kilmės medžiagų. Tačiau tikrasis „supermaistas“ yra kaip įmanoma mažiau apdorotas, siekiant išsaugoti kuo daugiau maistingųjų ir naudingųjų medžiagų. Be to, ant tokio maisto etikečių dažniausiai nebūna ilgo skirtingų ingredientų sąrašo. Ką jau kalbėti apie tai, kad pats tikriausias „supermaistas“ apskritai vartotoją pasiekia be pakuotės. Įvairių spalvų salotos ir daržovės, vaisiai, riešutai, sėklos, jūros dubliai ir kt. – visi šie ir daugybė panašių augalinės kilmės maisto produktų yra turtingi maistingomis ir naudingomis medžiagomis, todėl pastaruosius neabejotinai galima vadinti „supermaistu“.

Žinoma, nereikėtų pamiršti, kad šis terminas intensyviau pradėtas vartoti tik apytiksliai prieš ketverius ar penkerius metus, kuomet mitybos specialistai ėmė daugiau dėmesio skirti žolelėms, augalams, sėkloms ir kitam neapdorotam maistui. Taip pat aktualu paminėti, kad dėl didelio „supermaiste“ esančio antioksidantų kiekio, galime lengviau kovoti su įvairiomis ligomis, atitolinti senėjimo procesus ir įgauti daugiau energijos. Taigi, jei klaustumėte, kokį „supermaistą“ būtų patariama vartoti reguliariai, į šį sąrašą neabejotinai patektų mėlynės, goji uogos, chia sėklos, kokosų vanduo ir peruvinė dumplūnė. Todėl pasidairykite ir įsigykite ekologiškus bei sveikus maisto produktus, kurie sustiprins jūsų sveikatą ir apsaugos jus nuo įvairių sveikatos sutrikimų.

Daugiau apie supermaistą galite skaityti čia (anglų kalba). Jei kažkas bus neaišku, visuomet klauskite komentarų skiltyje. Mes mielai jums atsakysime į visus rūpimus klausimus ar patikslinsime jūsų informaciją.