Kiekvienas kepalėlis – nuglostytas rankomis
2011-03-28 | Skiltis: Krašto naujienosBendrovės „Kėdainių duona“ kolektyvas vos spėja vykdyti užsakymus – jo kepinių populiarumas per metus išaugo 15 procentų.
Esame pripratę girdėti, kad dabar – ekonominė krizė, visi vargsta ir veržiasi diržus. O kodėl ,,Kėdainių duona“ populiarėja?
Pasak įmonės vadybininko Audriaus Rakausko, tokį rezultatą lemia gera produkcijos – duonos, batono, bandelių, sausainių – kokybė, nuolat atnaujinamas jų asortimentas ir palankios kainos.
,,Svarbiausia – vietiniai žmonės“
„Mūsų gaminius jau mėgsta ne tik Kėdainių, bet ir Ukmergės, Jonavos, Raseinių, Jurbarko, Kelmės, Kauno rajonų gyventojai. Vos spėjame kepti Aukštaičių, Nevėžio, Senolių ir atnaujintą Ruginę duoną ant ajerų. Manau, kad mums pavyko rasti tinkamą kokybės ir kainos santykį: kėdainietiška duona – palyginti nebrangi, tačiau visada šviežia ir skani“, - sakė A. Rakauskas.
Pastaruoju metu nuolat brangsta produktai, kurių reikia duonai iškepti – ir miltai, ir aliejus, ir cukrus. Tačiau ,,Kėdainių duona“ savo produkciją pabrangino vos keliais centais. Užsakymai bendrovėje surenkami iš vakaro, jie nedelsiant vykdomi, o anksti ryte vairuotojai produktus jau išveža pirkėjams.
Bendrovėje ,,Kėdainių duona“ dirba apie 50 žmonių. Jos produkcija prekiaujama ne didžiuosiuose prekybos centruose, o mažesnėse miestų ir kaimų parduotuvėlėse. Kodėl?
„Bent kol kas esame tiesiog per maži, kad eitume į visoje Lietuvoje prekiaujančias „Maximas“, „Iki“ ar „Norfas“. Dabar mums svarbiausia – savi vietiniai žmonės. Tačiau neatmetame galimybių, kad ateityje plėsimės“, - atsakė A. Rakauskas.
Firminėje parduotuvėlėje – be antkainio
Naujausiame bendrovės ,,Kėdainių duona“ firminė parduotuvėlė neseniai įsikūrė miesto centre esančiame prekybos centre „Norfa“. Joje gaminiai – be jokio antkainio. Be to, pirkėjai čia viliojami loterija: nusipirkusieji duonos ar jos gaminių ne mažiau kaip už 5 litus, ant čekio gali užrašyti savo vardą, telefono numerį ir įmesti į specialią dėžutę. Kiekvieną penktadienį burtais išrenkami keli laimingieji, kurie apdovanojami „Kėdainių duonos“ gaminiais.
Nuglostyti ir be konservantų
Didžiosios dalies ,,Kėdainių duonos“ receptų sukūrė bendrovės technologė Gitana Zapkienė. Ji prižiūri ir kaip tų receptų laikomasi.
,,Mūsų gaminiai – be jokių konservantų, be to, nuglostyti kepėjų rankų: mat naudojame nedaug automatikos“, - sakė A. Rakauskas. Vadybininko teigimu, pastaruoju metu itin paklausios Smėlio juostelės, kurių skonį daug kas dar prisimena nuo tarybinių laikų.
Prasčiausias laikas – per bulviakasį
Koks metų laikas duonos kepėjams nepalankiausias? Ogi bulviakasis – tada daugelis mėgaujasi šviežiu šių daržovių derliumi. O šį pavasarį, kai bulvių kainos šoko į rekordines aukštumas, duona perkama dar labiau.
Vilija Mockuvienė
laikraštis „Kėdainių mugė”
Knypava.lt
skania duoną kepa, ir parduotuvėlė centrinėje norfoje kaip tik, sėkmės
tai kur čia ta skania duonelę ištiesų kepa, norfoje? bandžiau katik jos nusipirkti, dėja buvo jau uždaryta tik iki penkiu dirba pasirodo.