Kėdainiečiai ateitį mato optimistiškai

2010-06-17 | Skiltis: Krašto žmonės

Prieš kelias dienas Kėdainių miesto gatvėse, aikštėse ir skveruose pasklidę jaunuoliai Nacionalinės idėjos dienos proga kalbino rajono gyventojus ir rinko pasiūlymus bei mintis apie tai, kokie bus Kėdainiai, o ir visa Lietuva 2030 metais. 

Anot miestiečius kalbinusių jaunuolių, dauguma pasisakiusiųjų tiki ir teigia, kad 2030 m. Lietuvoje bus geriau gyventi, kad po dvidešimties metų jaunimas nebevažiuos į kitas pasaulio šalis, mokslo galimybės bus lygios visiems ir švietimo sistema bus tokia, kad visi galės mokytis ten, kur nori, mokslo kokybė bus aukšta, sumažės mokesčiai, žmonės galės dirbti ir užsidirbti, o Lietuvoje gyventi bus saugu.

„2030 m. Lietuvoje bus jauku ir gera gyventi. Nebus didelių mokesčių ir visi gyvens laimingai. Būtų gerai, kad pagerėtų ekonomika, sumažėtų nedarbo lygis, būtų reformuota švietimo sistema, pasikeistų požiūris į mediciną ir pan.“ - teigė praeiviai.

Knypavos Rinkos aikštėje buvo pristatomos idėjos ir Lietuvos ateities vizijos, vyko Šėtos jaunimo grupių „Lyve!“ bei „MVM“ koncertai bei vaikų piešinukų paroda.

Nacionalinė idėjų diena vyko visoje Lietuvoje.

Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie renginio organizavimo – rajono mokinių tarybai bei Kėdainių moksleivių akademijos „Civitas“ nariams, Švietimo centrui, Šėtos jaunimo grupėms „MVM“ ir „LYVE!“, VšĮ „Laiptai į viltį“, Nociūnų bendruomenės centrui bei Labūnavos pagrindinės mokyklos Nociūnų skyriui ir visiems prisidėjusiems.

Informaciją parengė Kultūros ir sporto skyrius

Knypava.lt

2 komentarų to “Kėdainiečiai ateitį mato optimistiškai”

  1. :)) sako:

    mačiau reportažą per rygveda apie kėdainiečių norus “akropolio”, “vandens parko” kosmonautai ))

  2. ? sako:

    REIKIA TIK DŽIAUGTIS, KAD YRA OPTIMISTŲ DAR ŠIAIS LAIKAIS

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: