Klaidai ištaisyti bankui reikėjo dešimties parų

2011-04-18 | Skiltis: Krašto naujienos

Buhaltere dirbanti kėdainietė Neringa nemalonumų patyrė po to, kai į specialų SEB banko automatą bandė įnešti grynuosius pinigus. Neringa tai buvo dariusi daugsyk, tad apie jokius nemalonumus net nepagalvojo. Tačiau bankomatas ėmė ir sugedo. Negana to, bankomatas sugedo itin neparankiu momentu: tada, kai pinigai jau buvo ,,praryti“, tačiau ši operacija dar neužfiksuota.

Atgavo po dešimties parų

Ne vienerius metus buhaltere dirbanti moteris nutarė patikrinti, ar jos pinigai pateko ten, kur reikia – į nurodytą sąskaitą. Paskambinus trumpuoju SEB banko informacijos telefonu 1528, negera nuojauta pasitvirtino: klientų aptarnavimo specialistas pranešė, kad tokia operacija neužfiksuota.

Ką tokiu atveju daryti? Specialistas patarė nedelsiant reikia kreiptis į banką ir rašyti pretenziją. Neringa taip ir padarė. SEB banko Kėdainių skyriuje jai buvo pranešta, kad pinigų teks maždaug savaitę palūkėti – mat pretenzijos svarstomos tik Vilniuje. O iš pinigų sąskaitoje, į kurią juos bandyta padėti, jau tą pačią dieną turėjo būti išskaityta eilinė įmoka už vartojimo kreditą. Neringa nerizikavo: vartojimo kredito įmoką pervedė iš geraširdžio bendradarbio sąskaitos: ,,Bankai su vėluojančiais juk nežaidžia“.

,,Ir gerai padariau – įsitikinau, kad bankininkai griežti tik tada, kai vėluoja kiti. Patys klaidą išsiaiškino ir pinigus grąžino tik po dešimties parų“, - užėjusi į redakciją, pasakojo moteris.

Turėtų suktis sparčiau

Neringos manymu, mažiau patyręs asmuo po panašios bankomato išdaigos išvis kažin, ar būtų nujautęs ką nors negero: ,,Juk nunešiau pinigus į banką ir atidaviau. Ko daugiau gali reikėti?“ Įmonei tokia situacija – taip pat gali būti skausminga. Pavyzdžiui, laiku neatsiskaičius su tiekėjais, už sudelstą laiką tektų mokėti palūkanas. ,,O bankininkams dėl to – tarsi ir nieko. Suprantu, kad gedimų sunku išvengti. Tačiau jei jau taip atsitinka, reakcija ir veiksmai turėtų būti itin operatyvūs“, - įsitikinusi kėdainiškė.

,,Gali trukti 30 dienų“

Kaip šią situaciją komentuoja SEB banko Kėdainių skyriaus vadovas Algis Štuikys?

,,Technika yra technika. Pasitaiko atvejų, kad genda. Kėdainiuose grynųjų pinigų įnešimo bankomatas pastatytas prieš pat Naujuosius. Neatmestina galimybė, jog dar ne visi spėjo į perprasti. Pavyzdžiui, grynųjų pinigų bankomatai nepriima kupiūrų, aplankstytais krašteliais. O klientų pretenzijų svarstymas gali užtrukti net iki 30 dienų“, - aiškino bankininkas.

,,Džiaugiamės, kad renkatės SEB banką“

Korespondentė paprašė, kad panašias situacijas pakomentuotų ir centrinė SEB banko būstinė Vilniuje. Cituojame didesnę dalį Kontaktų centro vadybininkės Kamilės Mockevičiūtės atsiųsto atsakymo:

,,Dėkojame Jums už laišką. Jei bankomatas paėmė lėšas, tačiau jos nebuvo įskaitytos į sąskaitą, maloniai prašome Jūsų pateikti pretenziją raštu. Informuojame, kad bankas, remdamasis paslaugų teikimo bendrosiomis taisyklėmis, saugodamas kliento interesus, turi teisę teikti konfidencialią informaciją tik nustatęs kliento asmens tapatybę.

Kliento tapatybė nustatoma banko skyriuje – klientui pateikus asmens tapatybės dokumentą arba elektroniniais kanalais – klientui pateikus dokumentus (paklausimus, mokėjimo nurodymus ir kt.) elektroninių paslaugų teikimo sutartyje nustatyta tvarka ir patvirtinus elektroniniu parašu, suteiktais slaptažodžiais, kodais ar kitomis autentiškumą tvirtinančiomis priemonėmis.

Maloniai prašom Jūsų kreiptis į Jums patogų SEB banko skyrių arba prisijungti prie banko paslaugų internetu svetainės (adresu https://ebankas.seb.lt/) ir pakartoti pranešimą pasirinkus skiltį Pranešimai -> Naujas pranešimas.

Tik tokiu būdu gavę Jūsų pranešimą galėsime nustatyti Jūsų asmens tapatybę ir perduoti Jūsų prašymą Pretenzijų nagrinėjimo skyriui, kurio darbuotojai, išsamiai išnagrinėję situaciją, pateiks Jums atsakymą.“

O pabaigoje nepamiršta pridurti:, ,,Jei kiltų papildomų klausimų, rašykite arba skambinkite, mielai Jums atsakysime. Džiaugiamės, kad renkatės SEB banką“.

Renata Ramanauskaitė

laikraštis „Kėdainių mugė”

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: