Lietuvoje jau teikiama pagalba vaikams, susidūrusiems su pavojais internete

2011-07-11 | Skiltis: Visuomenė

Nuo 2011 m. liepos mėn. Lietuvoje jau teikiama pagalba vaikams, internete susidūrusiems su tokiais pavojais kaip viliojimas, patyčios, priekabiavimas, žalingas turinys, ar kita nemalonia ar bauginančia patirtimi naudojantis interneto technologijomis. Vaikai jau dabar gali skambinti daugelyje Europos šalių veikiančiu vienodu nemokamu pagalbos vaikams telefono numeriu 116111.

Dėl šios pagalbos teikimo Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) 2011 m. kovo mėn. pasirašė bendradarbiavimo sutartį su VšĮ „Vaikų linija“, kuri ir atliks saugesnio interneto pagalbos funkcijas. Lietuva, teikdama tokias paslaugas, prisijungė prie 26 Europos valstybių, kuriose veikia tokios pagalbos linijos (angl. Helpline).

Pagalba saugesnio interneto klausimais pradedama teikti RRT ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centrui (ITC) vykdant Lietuvoje Europos Sąjungos projektą „Saugesnis internetas“ pagal daugiametę Europos Komisijos programą „Safer Internet“.

Plačiau apie Saugesnio interneto projektą ir vykdomas veiklas galima rasti www.draugiskasinternetas.lt.

VRM informacija

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: