Startuoja pirmasis Kėdainių miesto džiazo festivalis

2013-07-16 | Skiltis: Susitikimai

Šių metų rugpjūčio 18 dieną Kėdainių senamiesčio gatvės pulsuos džiazu. Džiazo mylėtojų ir entuziastų dėka Lietuvos vidurio mieste užgimsta dar vienas džiazo muzikos festivalis Lietuvoje ir pirmasis šiame mieste – „Broma Jazz“.

Festivalis sumanytas kaip vienos dienos puota muzikos gurmanams. Jo programoje – šeši gyvo garso džiazo koncertai, kurie vyks rotušės, Daugiakultūrio centro ir bibliotekos scenose. Festivalio lankytojai galės pasinerti į savo nuotaika ir charakteriu skirtingą džiazo krypčių muziką bei jos variacijas. Savo skambėjimo ypatybėmis ir atlikimu klausytojus į naujus išgyvenimus įtrauks svingas, fankas, bigbendas, elektroninė džiazo muzika, laisvasis džiazas ir kitų džiazo stilių muzika. Koncertai neapsiribos vienu žanru. Būtent tuo šis festivalis ir skirsis nuo kitų tokio pobūdžio renginių. Atlikėjų sąrašas taip pat įspūdingas: Leonidas Šinkarenko, Liutauras Janušaitis, Arvydas Joffė, Linas Būda, Daiva Starinskaitė ir daug kitų puikių atlikėjų. Vienas iš ypatingų festivalio svečių – gitaristas iš Anglijos, filipinietis Robinas Aristorenas.

Festivalio sumanytojas Vitalis Vidikas pastebi, kad pastaraisiais metais Kėdainiuose organizuojami džiazo koncertai sukviečia vis didesnį klausytojų būrį ir sparčiai kinta jų muzikinis skonis. Neretai džiazo gerbėjai net nebetelpa į pamėgtas koncertų sales. Todėl ir buvo nuspręsta surengti vienos dienos festivalį bei koncertams panaudoti kitas puikias miesto erdves. „Festivalis bus ypatingas tuo, kad klausytojai galės mėgautis įvairios stilistikos muzika. Sudarydami programą labiausiai orientavomės į Lietuvos ir į iš Lietuvos kilusius atlikėjus. Sakau „iš Lietuvos“ todėl, kad daug jaunų muzikantų studijuoja ir savo karjerą tęsia užsienyje. Tačiau būtinai kviesime dalyvauti ir užsienio atlikėjų. Mes didžiuojamės ir tuo, kad visi koncertai bus nemokami“, – sako festivalio idėjos autorius Vitalis Vidikas.

Festivalio dalyviai ir svečiai, neištrūkdami iš unikalaus Kėdainių senamiesčio, galės nuo ryto iki vakaro gyventi džiazo ritmu. Po miestą siautės ir savo autentišku džiazo skambesiu į festivalį kvies diksibendas „BrasSpalvos“, nenustygs lindihopo šokėjai. Aikštėje šurmuliuos blusų turgelis. Akis džiugins fakyrų ir kapueiros pasirodymai. Jaunimo organizacijos ir asociacijos į įvairias akcijas ir veiklas įtrauks visus festivalio dalyvius.

„Broma Jazz“ festivalio iniciatoriai siekia ne tik praturtinti Kėdainių miesto kultūrinį gyvenimą, bet ir parodyti festivalio svečiams džiazuojantį senąjį Lietuvos vidurio miestą – Kėdainius bei jo draugiškus gyventojus. Radvilų dvasios kupino miesto paslaptis atskleis gidai ir festivalio savanoriai.

Dailininkai ir fotografai fiksuos įsimintiniausias festivalio akimirkas.

Pirmajam Kėdainių džiazo festivaliui startuoti padeda pagrindinis rėmėjas – UAB „Daumantai LT“ ir rėmėjai Kėdainių miesto savivaldybė bei AB „DNB“ bankas. Prie jo įgyvendinimo neatlygintinai prisideda daug iniciatyvių miesto žmonių, įmonių ir organizacijų. „Kėdainiai subrendo džiazo festivaliui. Keturis dešimtmečius čia skambantis džiazas prisijaukino miestelėnus ir išsiverš puikia doze įsimenančios muzikos“, ─ sako UAB „Daumantai LT“ direktorius Saulius Grinkevičius.

Visi festivalio renginiai nemokami.

2013 rugpjūčio 18 diena, sekmadienis, Kėdainių senamiestis

Festivalio PROGRAMA

10.00 – Blusų turgus

12.00 – Bibliotekos scena − Kėdainių muzikos mokyklos bigbendas (festivalio atidarymas)

14.00 – Rotušės scena – „Lithuanian Youth of Jazz“

16.00 – Daugiakultūris centras – „Ąžuoliniai berželiai“

18.00 – Bibliotekos scena – „Shinkarenko Jazz5“

19.00 – Bibliotekos scena – „Kauno džiazo kvintetas”

21.00 – Rotušės scena – „LJ ElectroBop feat. Daiva Starinskaitė, Robin Aristorenas (LT−UK)“

00.00 – Viešbutis-restoranas „Grėjaus namas“ – „Jam Session“

Daugiau informacijos: www.bromajazz.lt, Vitalis Vidikas 8 699 21 031

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: