Vydas Bečelis išleido antrąjį Kėdainių fotoalbumą

2012-08-10 | Skiltis: Krašto žmonės

Vydas Bečelis – kūno kultūros mokytojas, tapytojas, fotografas, grojantis ne vienu muzikos instrumentu. Jis išleido jau antrąjį fotoalbumą, kuriame įamžintas mūsų miestas.

Prieš keletą metų ne vieno kėdainiečio knygų lentynoje atsidūrė nuotraukų albumas, kuriame užfiksuotas Kėdainių architektūrinis veidas. Jau visai greitai – prieš pat miesto šventę bus galima įsigyti ir antrąjį albumą.

– Kuo skiriasi antrasis jūsų fotoalbumas nuo pirmojo?

– Skiriasi apimtimi. Pirmasis albumas talpino apie 80 kėdainietiškų vaizdų, o naujame jų bus 120. Pirmojo albumo neįsigiję žmonės antrajame albume gali išvysti 40 darbų atkeliavusių iš pastarosios knygos. Mano nuomone, tai 40 rimčiausių pirmojo albumo darbų, kurie ypatingai atspindi miestą.

– Ar skiriasi fotografijų vizulumas? O galbūt antrame albume atsiskleidė naujas Jūsų braižas?

– Galima sakyti, kad mano braižas išlieka toks pats. Tiesiog toks mano požiūris į fotografiją, tokia mano kryptis – estetinė fotografija. Fotografuodamas miestą mėgstu istoriškai svarbius ir kitus miesto objektus įspausti į estetines formas: atspindį, rūką, neįprastą žiūrėjimo kampą. Pakeisti jo nuotaiką, charakterį. Aš noriu parodyti miestą tokį, kokio jo nemato kasdien žygiuojantis žmogus. Albume gausu ne tik miesto architektūros, bet ir krašte esančių objektų. Galite rasti senosios dvarų kultūros dvasios.

– O gal turite kokį mėgstamiausią objektą?

– Vieno konkretaus – ne. Patinka praeitin išėję mediniai namai, pavienės senamiesčio vilos, stogeliai, kiemai… Ypatingą nuotaiką ir ,,skambėjimą“ turinčios miesto aikštės, pavienės gatvelės, keletas skersgatvių. Galėčiau išskirti medinę architektūrą. Mediena kitokioj dvasioj gyvena: medinis pastatas nėra šaltas, nes mediena ,,atiduoda“ savo žmogui, nesvarbu, kokiame medžiagiškume ją naudoji – namą statai ar stalą dirbi.

– O kodėl reikėjo antrojo albumo?

– Na, tobulėja technika, poligrafinės galimybės. Galima gauti vizualiai geresnius rezultatus. Be to, nuotraukos kaupiamos, albumas nuolat gryninamas. Turiu daug naujų gerų darbų. Nemanau, kad antrasis albumas paskutinis. Ateityje gali būti, kad išleisiu ir trečiąjį, kuriuo užbaigsiu Kėdainių architektūros fotoalbumų ciklą.

– Kada fotografuojate?

– Labiausiai mėgstu fotografuoti vaikščiodamas vienas. Laukiu atspindžių, rūko. Kai pradeda lyti, ar pamatau kylantį pilką rūką, susirenku reikmenis ir skubu ieškoti gerų kadrų.

Lina Fiodorova

Knypava.lt

Vienas komentaras “Vydas Bečelis išleido antrąjį Kėdainių fotoalbumą”

  1. Valius sako:

    Sekmes Tau, Vidai

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: