Kėdainiečiai bėgo už blaivybę

2012-09-11 | Skiltis: Visuomenė

Kėdainiečiai buvo neabejingi gražiai ir prasmingai akcijai ir kartu su viso pasaulio lietuviais penktadienį dalyvavo bėgime už blaivybę, kurio tikslas – palaikyti sveikos, blaivios ir sąmoningos lietuvių tautos idėją.

Miesto parke dar gerokai prieš 18 val. rinkosi, buriavosi renginio dalyviai. Nepaprastai nudžiugino jaunimo entuziazmas ir noras prisidėti prie bendro ir kilnaus tikslo – vieno iš Lietuvos sveikatos olimpiados renginių ,,Lietuvių bėgimas už blaivybę”. Galime pasidžiaugti, kad ne tik Kėdainiuose vyko šis bėgimas, bet ir kituose miestuose, o apie penkiasdešimt Dotnuvos mokyklos ir bendruomenės narių, vadovaujami mokyklos direktoriaus Rimanto Urbonavičiaus, prisijungė prie Palangoje vykusio renginio.

Manau, kad šis bėgimas tai – graži įžanga į tolimesnius ateities darbus, suvienijant bendraminčius, organizacijas ir visuomeninius judėjimus, bendruomenes, kolektyvus.

Tokią iš pačių lietuvių kilusią idėją tikiuosi palaikys daugiau kėdainiečių ir spalio 5 d. 18 val. vėl susirinks prie miesto parko ar savo bendruomenėse, seniūnijose ir tokiu būdu atkreips likusios visuomenės dalies dėmesį ne tik į blaivų gyvenimo būdą, fizinį aktyvumą, bet ir į dvasinės lietuvių kultūros puoselėjimą bei prisidės prie tautos sąmoningumo ir sveikatinimo proceso.

Kėdainių VSB direktorė Danguolė Avižiuvienė

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: