Skautai iš visos Lietuvos rinkosi į tradicinį dainų konkursą

2013-01-21 | Skiltis: Susitikimai

Sausio 19 d., šeštadienį, į jau keturioliktąjį kartą vykusį skautišką dainų konkursą Kaune, rinkosi per 300 dalyvių iš visos Lietuvos. Renginys, kasmet organizuojamas buvusio organizacijos vadovo Felikso Šakalio atminimui, šiais metais vyko Kauno Technologijos universiteto salėje.

Dainų konkurse šiemet dalyvavo 40 skautiškų ansamblių, duetų bei solistų, kurie į finalą pateko per atrankas savo apskrityse. Tradiciškai, renginys surenka įvairaus amžiaus dalyvius – jauniausiam atlikėjui vos 6-eri, vyriausiam – per 60 metų. Konkursą, komisijos sprendimu, laimėjo merginų ansamblis iš Salantų, Klaipėdos rajono.

“Dainų konkursas – tai didelė skautiška šventė. Ypač malonu žiūrėti, kaip vaikai, metai iš metų dalyvavę konkursuose, vėliau išauga į profesionalius muzikantus ir jau patys maloniai jungiasi į organizacines gretas.” – džiaugėsi viena konkurso organizatorių, Benita Mincevičiūtė.

Konkursas skirtas Felikso Šakalio atminimui, kuris buvo aktyvus skautų judėjimo Lietuvoje puoselėtojas, žygeivių arba kitaip – turistų klubų pradininkas, vienas iš šiandien populiaraus žiemos žygio „Snaigė“ sumanytojų ir dalyvių. Šalia savo aktyvios veiklos Feliksas rašė poeziją, kūrė dainas ir dėjo pastangas liaudies muzikos populiarinimui.

Apie Lietuvos skautiją

Lietuvos skautija yra didžiausia skautus vienijanti organizacija Lietuvoje. Joje veikia per 2500 skautų visose Lietuvos apskrityse. Lietuvos skautija yra nepolitinė, ne pelno siekianti, savanoriška jaunimo organizacija. Organizacijos pagrindinis siekis – ugdyti jaunus žmones, siekiant jų, kaip individų, atsakingų piliečių, ir jų, kaip vietinės, nacionalinės ir tarptautinės bendruomenės narių, pilno fizinio, intelektinio, socialinio ir dvasinio potencialo išraiškos.

Lietuvos skautija yra pripažinta Pasaulinės skautų judėjimo organizacijos (WOSM) narė. Pasaulyje yra daugiau nei 31 milijonas skautų ir skaučių, jaunimo ir suaugusiųjų, 160-yje šalių ir vietovių. Per visą skautijos istoriją judėjimui priklausė per 580 milijonų žmonių. Tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.

Lietuvos skautijos nacionalinio biuro informacija

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: