Gimnazistai aplankė Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių - pataisos namus

2013-05-28 | Skiltis: Krašto naujienos

Gegužę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariatas paskelbė mėnesiu be smurto prieš vaikus. Gegužės 24-ąją Krakių ir Josvainių gimnazijos jauniesiems policijos rėmėjams policijos pareigūnai suorganizavo išvyką į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus.

Kelionės pradžioje, kiek netradiciškoje aplinkoje, jauniesiems policijos rėmėjams buvo įteikti pažymėjimai, palinkėta, kad jie būtų ne paskutiniai, ir ateityje juos pakeistų policijos pareigūnų pažymėjimai.

,,Geros nuotaikos lydimi, atvykome į pataisos namus, ten mus pasitiko šių namų direktoriaus pavaduotoja Neringa Gudėnaitė, kuri papasakojo apie šią įstaigą, apie ten gyvenančius nepilnamečius, jų gyvenimo istorijas, atsakė į visus rūpimus klausimus. Vėliau mūsų graži kompanija buvo pakviesta į sporto maniežą, kur sužaistos draugiškos salės futbolo bei krepšinio varžybos tarp pataisos namų auklėtinių ir jaunųjų policijos rėmėjų, kurios, tikimės, kažkiek praskaidrino čia gyvenančių dienas“, - pasakoja kelionėje vaikus lydėjusi Kėdainių r. PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė Gintarė Ivaškevičienė. Po varžybų, kurias laimėjo pataisos namų auklėtiniai, jiems buvo įteikta taurė bei padovanota knygų „Eragonas“ serija.

,,Vėliau apžiūrėjome nuteistųjų nepilnamečių mokyklą bei gyvenamąsias patalpas, draugiškai ir nuoširdžiai pabendravome su jais. Įspūdį paliko čia auginami gyvūnėliai – šeškas, varnas, taip pat gražus akvariumas. Kelionės pabaigoje su Jaunaisiais rėmėjais sustojome miško aikštelėje, kur prie gausaus vaišių stalo aptarėme įspūdžius“, - sako G. Ivaškevičienė.

O įspūdžiai, apsilankius tokioje įstaigoje, buvo kitokie nei po įprastos ekskursijos. Nepaprasta tvarka, apsaugos priemonės ir pats faktas, kad šalia – vienmečiai, kurie gyvena nelaisvėje, visus privertė susimąstyti. Išėjęs ne vienas tikriausiai su džiaugsmu įkvėpė laisvės oro ir mintyse linkėjo vienmečiams, pasilikusiems ten, greičiau grįžti namo.

Kėdainių r. PK informacija

knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: