Šeštadienio rytą Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba sulaukė svečių

2013-06-17 | Skiltis: Susitikimai

2013 m. birželio 15 d. Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba sulaukė svečių iš Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės, kuriems vadovavo 207 pėstininkų kuopos vadas kpt. Gerardas Sutkus.

Vadovaujantis Lietuvos kariuomenės vado ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos direktoriaus 2013 m. sausio 23 d. įsakymu Nr, V-93/1-23 „Dėl Lietuvos kariuomenės ir priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos 2013 m. bendradarbiavimo priemonių plano patvirtinimo“ buvo suorganizuotos pratybos. Iš viso dalyvavo daugiau nei 70 savanorių.

Kuopa buvo suskirstyta į tris grupes. Įstaigos salėje buvo skaitomos paskaitos apie pasyvias ir aktyvias gaisro plitimo ribojimo bei gesinimo priemones, apie gaisrą ir kaip jo išvengti. Įstaigos kieme buvo supažindinami su gaisrine gelbėjimo technika, įranga, priemones. Savanoriai galėjo įveikti aukščio baimę, nes turėjo galimybę lipti automobilinėmis kopėčiomis į 30 m aukštį, taip pat išbandė jėgas lipdami kablinėmis kopėčiomis. Po pietų, paragavus kareiviškos košės, visi išvykome prie Babėnuose esančio karjero, prie kurio vyko praktiniai užsiėmimai. Savanoriai patys tiesė gaisrines žarnas, jungė gaisrinius švirkštus ir imitavo gaisro gesinimą.

Linksmiausia buvo pilti vandenį ant savo draugų. Aktyvios buvo savanorės merginos, kurios pirmos parodė susidomėjimo ir norą lipti kablinėmis kopėčiomis, jungti gaisrines žarnas, rengėsi ugniagesio gelbėtojo apsauginius drabužius. Užsiėmimai vyko visą dieną, tačiau laikas neprailgo, kadangi visi buvo geros nuotaikos ir nusiteikę gauti kiek įmanoma daugiau teorinių ir praktinių žinių, o mūsų darbuotojai stengėsi tai įgyvendinti.

 Erika Dumčienė

Kėdainių PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyr. inspektorė

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: