Lietuvos rinktinėje – 3 kėdainietės

2013-07-19 | Skiltis: Sportas

Rugpjūčio pradžioje Bulgarijoje vyks Europos U-16 merginų krepšinio čempionatas, o Lietuvos merginų rinktinėje žais netgi dvi kėdainietės – Agnė Bobinaitė ir Laurita Jurčiūtė, o trenerių štabe – Kėdainių sporto mokyklos krepšinio trenerė Gerda Čečkauskienė.

Ruošėsi 2 metus

G. Čečkauskienė „Kėdainių garsui“ pasakojo, kad jų prisijungimas prie rinktinės nebuvo netikėta naujiena – tam buvo ruoštasi dvejus metus – merginos su trenere važiuodavo į Vilniuje vykdavusias stovyklas, vėliau – į tarptautinius krepšinio turnyrus Suomijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje ir kitur. Tokių turų per metus būdavo po 4.

Treniruočių stovyklos

Artėjančiam Europos U-16 merginų krepšinio čempionatui ruoštis taip pat jau pradėta – liepos 1 dieną prasidėjo savaitę trukusi pirmoji pasirengimo stovykla Nidoje. Joje dalyvavo 18 pajėgiausių jaunųjų krepšininkių iš visos Lietuvos. Stovyklos finale rinktinė sužaidė kontrolines rungtynes su Suomijos ekipa, kurios lietuvėms nebuvo pačios sėkmingiausios.

Nepaisant to, rinktinė vos porą dienų pailsėjusi jau nuo liepos 12 dienos susirinko į antrąją stovyklą. Trenerė G. Čečkauskienė pasakojo, kad jeigu pirmojoje stovykloje daugiausiai dėmesio buvo kreipta į fizinį pasirengimą, tai šiuo metu vykstančioje rinktinė tobulina savo taktiką, patį žaidimą.

Tikslas – 5–7 vietos arba aukščiau

Artėjančiam čempionatui pasirengti krepšininkės turi labai nedaug laiko – vos 1,5 mėnesio, tačiau, kaip informavo kėdainietė trenerė, iš federacijos keliami tikslai 5–7 vietos, nors, žinoma, atsižvelgiant į įdėtą darbą, norėtųsi ir dar aukštesnių pasiekimų.

Merginų komentaras

Klausant kokiais tempais ir krūviais ruošiamasi, natūraliai kyla noras pakalbėti su pačiomis rinktinėje žaidžiančiomis kėdainietėmis – A. Bobinaite ir L. Jurčiūte. Tačiau merginos visiškai nesiskundžia ,,parduota“ vasara.

Agnė Bobinaitė: ,,Žinoma, vasaros šiek tiek gaila, nes jos kaip ir neturėsim, tačiau tas jausmas ir žinojimas, kad turi galimybę atstovauti Lietuvai čempionate visa tai atperka. Treniruočių stovyklose man sekasi gan gerai, nors lengviau dirbti lauke nei žaisti salėje, kur reikia daug ir greitai galvoti, priimti lemtingus sprendimus paskutinėmis akimirkomis. Kalbant apie žaidimą rinktinėje, čia visas žaidimas daug profesionalesnis, vyksta aukštesniame lygyje, tad natūraliai ir pati daugiau tobulėju.“

Laurita Jurčiūtė: ,,Stovykloje sekasi gana gerai, tik sunku po fizinių treniruočių lauke iš karto žaisti salėje, atlikti derinius, taikliai mėtyti. Taip pat vargina ankstyvas kėlimasis ryte, sunku nusiteikti darbui, kai viskas jau atsibosta, esi pavargusi, kyla problemų ir stengiantis užmigti vakarais. O vasaros ir gaila, ir negaila – negali ilsėtis ir linksmintis kaip kiti tavo bendraamžiai, bet kartu aš darau tai, kas man patinka, sportuoju, tobulėju, siekiu savo tikslo. O pats žaidimas rinktinėje gerokai skiriasi nuo žaidimo Kėdainiuose – čia reikia daugiau žaisti komandiškai, nėra nuolatos žaidžiančių 1–2 lyderių, esi mažiau susižaidęs, riekia per trumpą laiką parodyti kiek galima daugiau“.

Abi kėdainietės krepšininkės rugsėjį ketina išvažiuoti mokytis į sostinę.

,,Nors Šviesiojoje gimnazijoje man ir labai patiko, tačiau Vilniuje galėsiu daugiau patobulėti kaip krepšininkė, tad tenka kažką aukoti“, – apgailestavo A. Bobinaitė.

Agnė Dovydaitytė

Kėdainių garsas

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: