Kėdainių rajone išdygs vėjo jėgainės

2010-10-14 | Skiltis: Krašto naujienos

2010 m. rugsėjo 24 d. Kėdainių rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą Nr. TS-281 ,,Dėl leidimo rengti vėjo jėgainių išdėstymo Vilainių seniūnijoje specialųjį planą“, kurio tikslas  išsiaiškinti vėjo jėgainių Vilainių seniūnijoje statybos galimybes ir sudaryti sąlygas joms statyti nepažeidžiant trečiųjų šalių interesų.

Remiantis šiuo sprendimu, UAB ,,Kėdainių vėjas“ savo lėšomis rengs vėjo jėgainių išdėstymo ir teritorijos ribų nustatymo Kėdainių rajono savivaldybės teritorijoje, Vilainių seniūnijoje, specialųjį planą. Kėdainių rajono savivaldybės bendrajame plane nėra konkrečių sprendimų dėl vėjo jėgainių statybos, todėl tik specialiaisiais planais galima išanalizuoti galimybes ir sudaryti sąlygas energijos gamybai iš atsinaujinančiųjų energijos išteklių. Energijos gamybos iš atsinaujinančiųjų energijos išteklių (ypač naudojant vėjo, vandens, saulės energiją, biomasės ir geoterminę energiją) plėtra yra pagrindinis Europos Komisijos energetikos politikos tikslas.

Lietuva yra įsipareigojusi padidinti elektros energijos dalį, generuojamą iš atsinaujinančiųjų energijos išteklių, iki 7 % viso suvartojamo elektros energijos kiekio.

Atsižvelgdama į Europos kraštovaizdžio konvencijos tikslus ir siekdama apsaugoti Nevėžio upės kraštovaizdį, vadinamą Isos slėniu, nuo vizualinės taršos šiai teritorijai nebūdingais pramoniniais statiniais, Kėdainių rajono savivaldybės taryba rugsėjo 24-osios sprendimu neleidžia statyti vėjo jėgainių arčiau kaip vieno kilometro atstumu nuo kelio Vilainiai–Šventybrastis–Krekenava (Nr. 2008) dešiniojo kelkraščio.

Kėdainių r. savivaldybės informacija

Knypava.lt

Komentarai 5 “Kėdainių rajone išdygs vėjo jėgainės”

  1. statytojams sako:

    tai kelkite ant lifosos kalnu

  2. BBS sako:

    iškels tuoj visur, tačiau ar tikrai jais džiaugsimės? girdėjau, kad šalia vėjo malūnų gyvenantys žmonės skundžiasi skleidžiamu garsu , o taip pat , kad atsiranda televizijos bei telefonu trukdžiai. Be to ir paukščius numuša tie malūnai. tai kas čia gero?

  3. :D sako:

    reikia daryti tada minkštais sparnais

  4. kompensacija bus? sako:

    gerai jeigu valstybė kompensuos tuos malūnus, tada gerai. o jeigu nekompensuos nieks nenorės jų statytis, nes per visą amželį neatsipirks tie jūsų ,,gamtos šaltinių stebūklai“. neduok dieve, koks vaikigalis su ragatke numuš tokį malūną, taigi amen žmogeliui tada. o dar klausimas ar kas nors kedainiuose imsis supirkti tą energiją?

  5. inga sako:

    mielieji kaip gaila kad jus savo raj.turite tokia valdzia kuri uz jus padaro meskos paslauga.Ar jus bent domejotes ka reiskia gyventi malunu apsuptyje?Jums plaukai nuslinks ne tik nuo galvos,bet ir nuo……kokia nauda is to turesit sveikata pabloges zemes nuvertes ka jus paliksit savo anukams?Monstrus laukuose ar taip reikia puoseleti gamta? Kraukit turtus jegainininkams pataikaukit savo valdziai.Kreipkites i tuos kas su tuo buvo susidures gal dar pades.Negi pas jus nera rastingu.Patikekit jau ir pastatytus malunus eina nuversti nes jie visi pastatyti neteisetai.

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: