Pirmąją pavasario savaitę vėl padaugėjo sergančiųjų gripu

2011-03-08 | Skiltis: Sveikata

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, pirmąją pavasario savaitę padidėjo sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI). Susirgo 66,93 iš 10 tūkst. gyventojų. Prieš savaitę 10 tūkst. gyventojų teko 63,36 gripo ir ŪVKTI atvejai.

Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis registruotas Klaipėdos apskrityje - susirgo 37,4/10 tūkst. gyventojų (prieš savaitę – 39,2 /10 tūkst. gyventojų), didžiausias sergamumas buvo Vilniaus apskrityje, kur susirgo 84,07 / 10 tūkst. gyventojų (prieš savaitę – 76,55/10 tūkst. gyventojų). Palyginti su 8-ąja metų savaite sergamumas padidėjo ir Kauno, Šiaulių, Panevėžio ir Utenos apskrityse.

Gripo epidemijos dar neatšauktos penkiose savivaldybėse: Marijampolės sav., Mažeikių raj., Kupiškio raj., Rokiškio raj., Jurbarko raj. Epidemijos jau atšauktos Raseinių raj., Kalvarijų sav.

„Nors sergamumo gripu dinamiką sunku nuspėti, dažnai pasitaiko, jog pradėjęs rimti ir mažėti sergamumas dėl oro permainų ir susilpnėjusio organizmo atsparumo keičiantis oro sąlygoms vėl šokteli pavasarį. Ligos atsiradimą gali paskatinti drėgni orai, atlydys, teigiama temperatūra. Tokios permainingos meteorologinės sąlygos yra palankios viruso gyvavimui ir plitimui. Šalta žiema viruso plitimą pristabdo, o ir žmonės žiemos sezono metu labiau saugosi peršalimo ligų“ , - sakė ULAC Imunoprofilaktikos skyriaus gydytoja Giedrė Šeškaitė.

Š.m. vasario 28 – kovo 6 d. laikotarpiu dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 262 asmenys, iš jų –165 vaikai iki 17 m. ir 97 suaugusieji, 23 nėščios moterys, 8 asmenys paguldyti į intensyvios terapijos skyrius, o prieš tai buvusią savaitę (vasario 21-27 d.) buvo hospitalizuoti 222 asmenys, iš jų –111 vaikų iki 17 m. ir 111 suaugusiųjų, intensyvios terapijos skyriuje hospitalizuoti 7 asmenys.

Nuo š.m. sausio 1 iki kovo 6 d. laboratoriškai patvirtinta 20 mirties atvejų nuo A (H1N1) gripo viruso. Mirę asmenys nebuvo skiepyti gripo vakcina.

Ulac.lt

Knypava.lt

Vienas komentaras “Pirmąją pavasario savaitę vėl padaugėjo sergančiųjų gripu”

  1. ech :) sako:

    gydykitės naminuke, nesirgsite!

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: