Gyventojus surašymo metu policija ragina būti budrius

2011-03-24 | Skiltis: Krašto naujienos

Šių metų kovo–gegužės mėnesiais Lietuvoje vyksta visuotinis gyventojų surašymas. Jis patikslins gyventojų skaičių, atskleis realų Lietuvos gyventojų emigracijos per pastaruosius dešimt metų mastą.

Pirmą kartą gyventojai susirašyti galėjo elektroniniu būdu. Buvo suteikta galimybė atsakyti į surašymo lapo klausimus žmonėms patogiu metu. Po elektroninio surašymo, nuo balandžio 5 iki gegužės 9 d., vyks gyventojų apklausa. Surašinėtojai lankys būstus ir apklaus elektroniniu būdu nesusirašiusius gyventojus. Surašinėtojus bus galima atpažinti iš specialių portfelių ir darbo pažymėjimų. Ant žalių ir pilkos bei ryškiai geltonos spalvos portfelių parašyta „Surašymas 2011″.

Taigi prašome visų rajono gyventojų būti budriais, atsargiais, nes sukčiai, prisidengę surašinėtojų vardu, gali apsilankyti Jūsų namuose ir apgaulės būdu išvilioti pinigus, kitokias vertybes, taip pat gali įvykdyti kitas nusikalstamas veikas. Prieš įsileisdami asmenis, prisistatančius gyventojų surašinėtojais, įsitikinkite, kad jie yra būtent tie, kuriais prisistato – paprašykite parodyti darbo pažymėjimą, taip pat atkreipkite dėmesį, ar su savimi jie turi specialų portfelį. Neįsileiskite į namus asmenų, kurie neturi su savimi anksčiau išvardintų daiktų, jokiu būdu nepasitikėkite jais. Apie įtartinus asmenis, apsilankiusius Jūsų namuose, praneškite policijai telefonu 02.

Policijos pareigūnai, siekdami, kad žmonės, ypač atokesnių vietovių gyventojai, turėtų kuo daugiau informacijos apie gyventojų surašymą, ir norėdami apsaugoti juos nuo vagysčių, organizuos susitikimus su jais, seniūnais, policijos rėmėjais, bendruomenių atstovais, kitais aktyviais gyventojais.

Jei turite klausimų dėl gyventojų surašymo, galite skambinti nemokamu numeriu 8 800 01418.

Kėdainių r. PK informacija

Knypava.lt

Vienas komentaras “Gyventojus surašymo metu policija ragina būti budrius”

  1. R. sako:

    ragina būti budrius, ne budriais (gyventojUS budrIUS - dvejybinis linksnis)

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: