Kėdainių kalbų mokykla – jau naujose patalpose

2013-01-11 | Skiltis: Krašto naujienos

Naujuosius, 2013 metus, Kėdainių kalbų mokykla pasitinka didelėmis permainomis – mokykla persikėlė į naują pastatą ir nuo šiol visi mokyklos auklėtiniai užsienio kalbų žinias gilins naujose patalpose, įsikūrusiose šalia Kėdainių J. Paukštelio pagrindinės mokyklos, Pirmūnų gatvėje.

Pasijuto kaip namuose

„Įsikėlę į naujas patalpas, mes iš tikrųjų pasijutome namuose, – sakė Kalbų mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Dalia Kasteckaitė. – Tiek, kiek gyvuoja Kalbų mokykla, visą šį laiką patalpas teko nuomotis. Pradžioje – iš Specialiosios internatinės mokyklos, vėliau – iš Kauno kolegijos, įsikūrusios J. Basanavičiaus gatvėje“, – sakė pašnekovė.

Dabar, įsikėlus į naująsias patalpas ir tapus jų šeimininkais, atsivėrė daug didesnių galimybių savaip tvarkytis, čia kurti jaukumą ir patogumą tiek mokiniams, tiek dirbantiems pedagogams.

„Galime kokiomis norime spalvomis dažyti sienas, kabinti norimus paveikslus, planuoti savo veiklą tiek ryte, tiek po pietų“, – privalumus dėstė D. Kasteckaitė.

Yra ir moksleivių poilsio kambarys

Šiuo metu Kalbų mokykloje, anot pašnekovės, yra 12 kabinetų, kuriuose vyksta pamokos. Toks pat skaičius dirba ir mokytojų, tad kiekvienas jų turi savo darbo vietą. Taip pat pastate veikia raštinė, direktoriaus ir pavaduotojo kabinetai, rūbinė moksleiviams. Be to, pasirūpinta, kad būtų įrengtas moksleivių poilsio kambarys – jame moksleiviai, laukdami Kalbų mokyklos pamokų, nenuobodžiaus, o galės pailsėti ar ruoštis pamokoms. Taip pat yra ir salė, kurioje įvairių renginių metu rinksis mokyklos bendruomenė.

„Nejaučiame, kad mums kažko labai trūktų – neturime tik valgyklos, tačiau nemanome, kad ji labia reikalinga. Mokiniai pas mus ateina po pamokų iš pagrindinių mokyklų, kartais jau ir iš namų, tad artimiausiu metu nemanome, kad jos labai prisireiktų“, – sakė Kalbų mokyklos direktoriaus pavaduotoja.

Problema su autobusais

Kalbų mokyklos naujosios patalpos įsikūrusios ne prie pagrindinės miesto J. Basanavičiaus gatvės, kuria nuolat kursuoja autobusai ir mokiniams anksčiau būdavo labia patogu grįžti namo.

Pašnekovės teigimu, specialiai Kalbų mokyklos mokiniams atskiro autobusų maršruto nebus, tačiau vis tiek bus bandoma kalbėtis su Kėdainių autobusų parko vadovais, tikintis, kad gal jie sutiks kiek pakoreguoti kelių, dabar šalia mokyklos kursuojančių, autobusų maršrutus, kad mokiniai galėtų saugiai grįžti namo.

Vaida Masilionytė

Kėdainių garsas

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: