Individualios veiklos pažymą su nauju numeriu galima atsispausdinti prisijungus prie Mano VMI

2013-10-24 | Skiltis: Visuomenė

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, jog asmenims, kurie vykdo individualią veiklą pagal pažymą, Mokesčių mokėtojų registre buvo suteikti nauji šešių skaitmenų pažymų numeriai. Iki 2011 metų pradžios išduotos individualios veiklos pažymos galioja ir su senais numeriais, bet nauji – reikalingi juridiniams asmenims pateikiant žinias mokesčių administratoriui apie fiziniams asmenims išmokėtas išmokas.

„Žinių pateikimas nustatytu terminu mokesčių administratoriui sudaro galimybę sukaupti duomenis apie kiekvienam gyventojui išmokėtas sumas, išskaičiuotą ir sumokėtą pajamų mokestį. Ši informacija reikalinga ruošiant gyventojams pažymas bei formuojant preliminarias deklaracijas. Be to, gyventojams, dirbantiems su individualios veiklos pažyma, atsiskaitant už prekes ar teikiamas paslaugas apskaitos dokumente vietoje asmens kodo pakanka įrašyti naująjį šešių skaičių pažymos numerį, tokiu būdu apsaugant savo asmens duomenis,“– aiškina Kauno AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Judita Stankienė.

Asmenys, kurie individualią veiklą įregistravo iki 2011 metų, savo naują pažymos numerį gali sužinoti paieškoje (http://www.vmi.lt/cms/informacija-apie-mokesciu-moketojus) pagal mokesčių mokėtojo vardą, pavardę ir identifikacinį numerį (asmens kodą), o pačią pažymą su nauju pažymos numeriu atsispausdinti prisijungę prie Mano VMI, vertikaliajame meniu pasirinkus meniu punktą Mokesčių mokėtojo kortelė-> Vykdoma veikla->Individualios veiklos pažyma.

Primename, kad bendrąją informaciją ir konsultacijas VMI administruojamų mokesčių klausimais teikia Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau - VMI) Mokesčių informacijos centras telefonu 1882. Trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

VMI informacija

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: