Ūkininkai aplankė mokyklos „Sveikatos aruodą“

2013-10-24 | Skiltis: Kultūra ir švietimas

Kėdainių „Aušros“ sveikatinimo ir sporto mokykla tradicinius renginius plečia ir į juos įtraukia vis daugiau bendruomenės.

Praėjusią savaitę vykusi edukacinė diena „Sveikatos aruodas“ liūdėti neleido ne tik mažiausiems mokinukams, bet ir vyresniems jų kolegoms, mokytojams bei vaikų tėveliams.

„Mokykla jau kelerius metus organizuodavo derliaus šventes, kurių metu pradinukai darydavo įvairius darbelius iš rudens gėrybių. Šįmet nutarėme išlįsti iš tų vaikiškų marškinėlių ir subūrę visą bendruomenę pasidžiaugti gražiu rudeniu bei jo turtais“, – sakė mokyklos direktorius Ovidijus Kačiulis.

Aušriečiai nuo ankstaus ryto diskutavo apie sveikatą, rengė kūrybines dirbtuves, o su Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentu Eligijumi Valskiu diskutavo apie sveiką gyvenseną, mitybą ir judėjimą.

Bene įdomiausia renginio dalis – pokalbiai su kraštiečiais ūkininkais, kurie ne tuščiomis atvyko į šventę. Lančiūnaviškis Vidmantas Kvedaras atvažiavo su morkų ir raugintų kopūstų lauktuvėmis. Vaikai mielai skanavo šviežiai išspaustų sulčių ir sakė, kad jomis norėtų pradėti dažną rytą. Garsus daržininkas Saulius Dambrauskas į mokyklą atvežė net kelių veislių bulvių ir pasakojo, kuo jos naudingos ir ką galima iš jų pagaminti. Kalnaberžiškis Rimtautas Ardavičius aušriečius nustebino ne tik bičių medumi, bet ir savo gamybos žvakėmis.

„Negalime nedraugauti su jaunimu. Juk sveikos mitybos, kurios pagrindinė dalis – mūsų auginamos daržovės, reikia mokytis nuo mažens. Kuo vaikai labiau pažins daržoves, tuo dažniau prašys mamų, kad namuose jų paruoštų. O gal kas ir pats užsimanys prie namų ar soduose daržininkauti? Esame ūkininkų kraštas, tad su žemės ūkiu jaunimą reikia mokyti draugauti nuo mažų dienų. Norime jaunimui papasakoti, kas yra žemės ūkis, kaip užauga bulvės, morkos, kopūstai. Džiugu, kad mūsų mokykloms to reikia. Tad mes neatsisakome bendradarbiauti su jomis“, – sakė ūkininkas V. Kvedaras.

Vaikai džiaugėsi turiningai praleista diena ir naujai įgytomis žiniomis.

„Visos mūsų mokyklos šventės būna įdomios, tačiau ši tikrai nustebino vaikų išradingumu. Mokiniai norėdami nustebinti save ir kitus ruošė įvairius patiekalus iš daržovių ir vaisių. Ne vienas tortas ar pyragas iš rudeniškų gėrybių susilaukė pagyrimų. Būtinai tradiciją tęsime ir kitąmet vėl organizuosime „Sveikatos aruodą“, – sakė O. Kačiulis.

Vilija Mockuvienė

Mugė

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: