Šiferio atliekas ir kitas atliekas su asbestu Zabieliškio sąvartynas tvarkyti priima nemokamai

2013-08-20 | Skiltis: Krašto naujienos

Kėdainių rajono savivaldybės administracija pasirašė sutartį su Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija dėl dotacijos vykdomo projekto „Parama Kėdainių rajono savivaldybės gyventojams, šalinantiems asbesto turinčių gaminių atliekas“.

Visi savivaldybės gyventojai, turintys atliekų su asbestu, privalo vežti atliekas į Zabieliškio sąvartyne esančią sekciją atliekoms su asbestu ir atiduoti ten tvarkyti. Iki šiol už tokių atliekų tvarkymą reikėjo mokėti 60 Lt už vieną toną.

Stengdamiesi išvengti mokesčio, kai kas elgėsi negarbingai − niekam nematant, šiferio atliekas nuvežė ant Šušvės kranto ar sukrovė šalia konteinerio. Tokių atliekų tvarkymas neįeina į rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimo ir tvarkymo mokestį – jos tvarkomos už atskirą mokestį patiems atvežus. Nuo šiol iki 2014 metų spalio 1 d. atliekos su asbestu į sąvartyną tvarkyti iš gyventojų bus priimamos nemokamai.

Kreipkitės į seniūną, kooperuokite transportą ir vežkite atliekas ten, kur priklauso jas tvarkyti.

Už netinkamą aliekų tvarkymą numatomos baudos ir turės būti atlyginama gamtai padaryta žala. Ir vienas šiferio lapas, išmestas ne vietoj, gali kainuoti daugiau kaip vieną tūkstantį litų. Neterškime aplinkos.

Parengė Jovita Gražulevičienė, Aplinkosaugos ir civilinės saugos skyriaus vyr. specialistė

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: