Į gaisrą susiruošia per 23 sekundes

2013-08-21 | Skiltis: Krašto žmonės

Kaune vykusiame antrajame geriausio valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūno konkurso etape paaiškėjo, kad tarp apskrities ugniagesių geriausias – Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnas Linas Černiauskas.

Jis be didesnio vargo įveikė devynis kolegas ir papuolė į tolimesnį etapą.

Kad išsiaiškintų, kas geriausias iš dešimtuko, konkursantai privalėjo atlikti keturias užduotis, padėjusias atskleisti pareigūnų fizinį, teorinį ir praktinį pasirengimą.

Pareigūnai atsakinėjo į profesinius klausimus, turėjo kuo greičiau apsirengti apsauginiais drabužiais, paruošti žarną gaisrui gesinti bei nubėgti 30 metrų atstumą nešdami tariamą nukentėjusįjį iki pirmosios pagalbos medikų.

Linas Černiauskas ne tik kolegas, bet ir konkurso vertintojus nustebino operatyvumu bei miklumu. Jis apsauginius drabužius sugebėjo apsirengti per rekordiškai trumpą laiką – 23 sekundes. Normatyvuose numatyta, jog tam galima užtrukti dvigubai ilgiau – 46 sekundes.

Kėdainietis ryžtingai nusiteikęs gerai pasirodyti ir finaliniame konkurso etape, kuris numatytas rugsėjo mėnesį.

Pernai iki geriausio apskrities pareigūno vardo L. Černiauskui pritrūko tik pusės taško, tad šįmet jis pasistengė ir be vargo įveikė kolegas.

L. Černiauskui toks pasiekimas nėra pirmasis – pernai jis su dviem kolegomis iš Prienų laimėjo pirmąją vietą tarptautinėse lipimo į 20 aukštų pastatą varžybose.

Atskirose rungtyse be ugniagesių gelbėtojų taip pat varžėsi ir skyrininkai, vairuotojai bei pamainų vadai.

Vilija Mockuvienė

Mugė

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: