Policija užtikrina, kad pasitikėjimo telefonu skambinančių žmonių anonimiškumas garantuojamas

2013-08-21 | Skiltis: Krašto naujienos

Per šių metų pirmąjį pusmetį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato anoniminiu pasitikėjimo telefonu gauti 49 pranešimai, iš kurių pasitvirtino 21. Policijos pareigūnai tikrina kiekvieną gautą informaciją, na o gyventojai šį pusmetį daugiausiai informavo apie vietas, kur prekiaujama kontrabandine, namine degtine, cigaretėmis, taip pat Kėdainių r. gyventojų daromus Kelių eismo taisyklių ir kitus pažeidimus.

Policija užtikrina, kad pasitikėjimo telefonu skambinančių žmonių anonimiškumas garantuojamas – pareigūnai, priimantys gaunamą informaciją, nemato skambinančiojo telefono numerio, skambinant prisistatyti nereikia. Tačiau pasitaiko atvejų, kai gyventojai praneša svarbią, tačiau ne visai tikslią informaciją, ir prašo, kad policijos pareigūnai paskambintų, tačiau nepadiktuoja savo telefono numerio. Pvz. pilietiškas Kėdainių r. gyventojas informavo policiją, kad Kėdainių r. miestelyje prekiaujama kontrabandine degtine, cigaretėmis, degalais, tačiau nepasakė, kas užsiima šia nelegalia veikla. Žmogus paprašė, kad policijos pareigūnai jam dėl to perskambintų. Informacija labai svarbi, reikalinga, tačiau policija neturi galimybės susisiekti su skambinusiuoju – savo telefono numerio jis nepaliko, o anoniminis telefonas, kaip minėta, skambinančių numerių nerodo ir nefiksuoja.

Taip pat dar kartą primename, kad anoniminiu pasitikėjimo telefonu ne darbo valandomis ir dienomis atsiliepia automatinis atsakiklis, o ne policijos pareigūnas, ir po signalo skambinančiojo pranešimas įrašomas, išklausomas kitą darbo dieną. Tad pateikiama informacija turi būti tiksli, suprantama ir aiški.

Pareigūnai dėkingi pilietiškiems Kėdainių rajono gyventojams, neabejingiems neigiamiems reiškiniams, tam, kas vyksta aplinkui, ir apie tai informuojantiems policiją. Jūsų pasitikėjimas mumis ir abipusis bendradarbiavimas padės kurti saugią aplinką Kėdainių rajone. Skambinkite anoniminiu pasitikėjimo telefonu 53 342, jei turite vertingos ir svarbios informacijos.

Kėdainių r. PK informacija

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: