Žvilgsnis į žiemišką Kuršių neriją

2011-01-21 | Skiltis: Gamta

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija kviečia atvykti į Neringą su žiemos pramogoms skirtu inventoriumi: slidėmis, rogutėmis, snieglentėmis ir išbandyti slidinėjimo trasas Nidoje bei Juodkrantėje. Žiemos pramogų mėgėjų laukia ir snieglentininkų kalnelis Nidoje, Urbo kalno papėdėje.

Teigiamos emocijos, kurias patirsite slidinėdami lygumų slidėmis ar snieglentėmis, bus puikus jėgų užtaisas visai darbo savaitei ir suteiks energijos sveikiems sulaukti pavasario. Slidinėjimo trasos leis grožėtis unikaliais Kuršių nerijos kampeliais.

Žiemos pramogų trasos:

Juodkrantės žalioji trasa(nuo kapinių) veda link Gintaro įlankos, suka į Dendrologinį taką, kur reto grožio ir aukščio šlaitas saugo nuo jūros vėjo. Pėsčiųjų taku slystant link jūros ir atgal Jūsų laukia smagios nuokalnės.

Trasos ilgis apie 3, 5 km, pėsčiųjų taku link jūros (pirmyn ir atgal) apie 2, 5 km. Trasos schema ( 136.4 kb )

Nidos raudonoji trasaprasideda nuo Neringos sporto mokyklos kylant šlaitu aukštyn, kur atsiveria nepakartojami vaizdai į jūrą ir marias. Nusileidimai nesudėtingi ir smagūs, kraštovaizdis įspūdingas: kalnapušių ir paprastosios pušies apsnigti miškai, marių tolumos, kopų masyvai. Bendras trasos ilgis apie 5 km. Trasos schema ( 155.1 kb )

Nidos mėlynoji trasa prasideda nuo Nidos vidurinės mokyklos aikštyno, kur, pasukus į kairę, miško proskyna kyla šlaitu link jūros. Čia Jūsų laukia ilgos nuokalnės, įdomus reljefas. Trasos ilgis apie 4 km. Trasos schema ( 159.9 kb )

Snieglentininkų kalnelis: Prieš 20 metų šioje vietoje veikė keltuvas, šiuo metu tai snieglentininkų mėgstama vieta. Link šio kalnelio veda kelias pro Nidos švyturį. Kalno ilgis apie 100 m.

Daugiau informacijos: http://www.nerija.lt/lt/news/show/1260348737 Trasas prižiūri gamta, mėgėjai ir Neringos sporto mokykla.

vstt.lt

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: