Pereiti prie turinio

Ekologiško maisto nauda

ekologiškos daržovėsJei susirūpinote savo sveikata, tikriausiai pirmiausia pagalvojote apie sveiką ir subalansuotą mitybą, kuri yra neatsiejama nuo ekologiško maisto. Šiomis dienomis tai yra labai plačiai eskaluojama ir aptariama tema. Žinoma, kaip ir kiekvienu atveju, galime girdėti tiek skeptikų, tiek ir šalininkų pasisakymus. Pirmieji teigia, kad ekologiškas maistas neegzistuoja, o tuo tarpu sveikos mitybos šalininkai tvirtina priešingai. Ir nors nuomonių yra labai daug ir įvairių, negalima ignoruoti ir paneigti seniai pripažinto fakto – ekologiškas maistas egzistuoja, o ekologiško maisto nauda yra neginčijama. Tai įrodo ir kai kurios pasaulio tautos, kuriose gyventojai daugiau dėmesio yra linkę skirti ekologiškų produktų auginimui ir jų vartojimui. Taigi, kokia yra tikroji ekologiško maisto nauda?

Nuo to, kaip yra užauginamas ekologiškas maistas, tiesiogiai priklauso ir mūsų psichologinė bei fizinė būklė. Be to, tai turi labai didelės įtakos ir mus supančiai aplinkai. Ekologiškuose maisto produktuose dažniausiai yra kur kas daugiau maistingųjų medžiagų, vitaminų ir mineralų. Juose taip pat yra nemažai antioksidantų – pastarasis veiksnys yra vienas iš svarbiausių, dėl kurių didelė dalis šiuolaikinių žmonių įprastinį maistą stengiasi pakeisti ekologišku. Kaip žinia, pramoniniu būdu pagamintame maiste dažnai galima aptikti įvairių alergijas sukeliančių cheminių medžiagų ir konservantų, todėl vartotojai, kurie yra alergiški tam tikriems maisto produktams, neretai šias problemas lengvai išsprendžia pasirinkę ekologiškus jų atitikmenis.

Žinoma, negalima pamiršti ir dar vieno svarbaus fakto – neorganiškai užaugintame maiste yra daug pesticidų, kurie neigiamai veikia mūsų organizmą, todėl jei norite maitintis sveikiau, jokiu būdu to nepamirškite. Juolab, kad ekologiškas maistas yra kur kas šviežesnis ir skanesnis nei įprastiniai maisto produktai.

Ir nors kai kurie šiuolaikiniai skeptikai tvirtina, kad nėra jokios priežasties rinktis ekologišką produktą vietoje daugeliui įprasto, tai yra labai neteisingas ir realybės neatitinkantis požiūris. Valgydami ekologiškus maisto produktus, savo organizmui suteikiame kur kas daugiau jam reikiamų medžiagų ir išvengiame įvairių galimų sveikatos sutrikimų kilimo rizikos, kuris padidėja tuomet, kai vartojame įvairius chemiškai apdorotus maisto produktus.