Organizuojamas specifinių nepavojingų ir pavojingų atliekų surinkimas

2012-03-29 | Skiltis: Krašto naujienos

Vadovaujantis Kėdainių rajono savivaldybės tarybos patvirtintomis Atliekų tvarkymo taisyklėmis, organizuojamas pirmasis 2012 m. specifinių nepavojingų ir pavojingų atliekų surinkimo etapas.

Atliekos bus išvežamos pagal grafikus.

Seniūnijose:

balandžio 11 d. – iš Truskavos; balandžio 12–13 d. – iš Josvainių; balandžio 17–18 d. – iš Vilainių; balandžio 19–20 d. – iš Krakių; balandžio 23–24 d. – iš Pernaravos; balandžio 25–26 d. – iš Šėtos; balandžio 27 d. – iš Kėdainių seniūnijos kaimų; gegužės 1 ir 7 d. – iš Gudžiūnų; gegužės 2 d. – iš Surviliškio; gegužės 3–4 d. – iš Dotnuvos; gegužės 8 ir 14 – iš Pelėdnagių.

Kėdainių mieste:

Balandžio 10 d. – iš Daržų, Derliaus, Elektrėnų, Juodkiškio, Kalno, Kauno, Klonio, Medelyno, Pirmūnų, Pramonės, Ryto, Saulėtekio, Statybininkų, Strazdelio, V. Svirskio, Šermukšnių, Šėtos, Šilelio ir Vilniaus gatvių gyventojų.

Balandžio 16 d. – iš Akacijų, Alyvų, Dvaro, Eglių, Gedimino, Gegučių, Gluosnių, Ievų sk., Janušavos Rinkos a., Janušavos, Jazminų, Kadagių, A. Kanapinsko, Kaštonų sk., Klevų, Lakštingalų, Lauko, Liaudies, Lygiosios, Mindaugo, Paparčių, Pavasario, Putinų, Parko, Saulės, Skroblų, Topolių, Uosių, Vasaros sk., Vyturių, Vokiečių ir Žalgirio gatvių gyventojų.

Gegužės 10 d. – iš J. Basanavičiaus, Birutės, Biliūno, Didžiosios, Didžiosios Rinkos a., Dotnuvos, S. Jaugelio-Telegos g., J. Janonio, Josvainių, Kęstučio, Knypavos Rinkos a., Kranto II-osios, Liepų tako, P.Lukšio, A. Mickevičiaus, Paeismilgio, Radvilų, Rožių, Rūtų, Senosios, Skongalio, Smilgos, Sodų, Tulpių, Vydūno, Vytauto, Žemaitės, Žemčiūgų ir Žydų gatvių gyventojų.

Gegužės 11 d. – iš Alksnių, Ateities, Aušros, Aušros sk., Ąžuolų, Babėnų, Budrio, M. Daukšos, S.Dariaus ir S. Girėno, Draugystės, Elevatoriaus, Jubiliejaus, Kosmonautų, V. Kudirkos, Laisvės, Liepų alėjos, Miškininkų, Palangos, Pergalės, Pievų, Pušyno, Pušynėlio, Saulėlydžio, Sodininkų, Sporto tako, Šviesos, Šilo, Vilties, Vienybės, Vyšnių, Žibuoklių ir Žilvičių gatvių gyventojų.

Dėmesio! Numatytomis dienomis 8 val. ryto visos atliekos turi būti tvarkingai sudėtos prie individualių konteinerių. Iš gyventojų bus surenkami įvairūs baldai, buities technika, lengvojo transporto padangos, elektros ir elektronikos atliekos, automobilių liekanos, akumuliatoriai, įvairūs metaliniai ir kiti nereikalingi buities daiktai.

Iš miesto daugiabučių namų gyventojų anksčiau išvardytos atliekos surenkamos pirmadieniais. Gyventojų patogumui atliekų priėmimo aikštelė J. Basanavičiaus g. (už miesto katilinės) tokias atliekas kasdien ir nemokamai priima nuo 10 iki 19 val., šeštadienį – nuo 9 iki 16 val., tel. (8 682) 55784. Poilsio dienos – sekmadienis ir pirmadienis. Zabieliškio sąvartynas dirba nuo 8 iki 20 val., tel. (8 682) 55785. Į žaliųjų ir statybos atliekų aikšteles išrūšiuotos atliekos priimamos nemokamai.

Atliekas būtina rūšiuoti: atskirai sudėti į tam skirtus konteinerius popierių, plastiką, stiklą. Daugiabučių namų gyventojų patogumui nedidelius statybos ir remonto atliekų kiekius bei žaliąsias atliekas atskirai sukrauti pastatyti 5 m³ talpos konteineriai prie Kęstučio g. 9; P. Lukšio g. 2; Respublikos 42; Josvainių g. 41; Melioratorių g. 28 (už parkelio); Šėtos g. 91 (prie el. skydinės). Rajono savivaldybės teritorijoje eksploatuojamas tik Zabieliškio sąvartynas. Kiti sąvartynai rekultivuoti.

Bet kokias atliekas griežtai draudžiama vežti į paupius, pagriovius, pamiškes, pakrūmes ar nenaudojamų pastatų teritorijas.

Aplinkos teršėjai baudžiami Administracinių teisės pažeidimų kodekso nustatyta tvarka.

Daugiau informacijos telefonais 69 598, 61 152 ir Savivaldybės svetainėje www.kedainiai.lt; (į nuorodas: Gyventojams>Atliekų tvarkymas) arba seniūnijose.

Parengė Jovita Gražulevičienė, Aplinkosaugos ir civilinės saugos vyr. specialistė

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: