Pavasarinėmis puokštėmis žadina pavasarį

2012-03-30 | Skiltis: Kultūra ir švietimas

Trečiadienį, jau trečią kartą Kėdainių daugiakultūriame centre susibūrę floristai surengė floristinių kompozicijų parodą ,,Pabuskime kartu su gamta”. Kaip pažymėjo Daugiakultūrio centro vadovė Audronė Pečiulytė, Lietuvoje nėra tiek daug miestų, kuriuose floristai būtų tokie aktyvūs.

Vienas tarp florisčių

Šios parodos iniciatorė ir organizatorė – floristė Indrė Dambrauskienė, kuriai Daugiakultūrio centro vardu A. Pečiulytė už floristinių parodų organizavimą įteikė padėką. Kaip sakė I. Dambrauskienė, floristes surengti šią parodą pastūmėjo ta pati idėja – parodyti, kad jos ne tik moka surišti gėlių puokštes, bet ir tai, kad floristika yra meno rūšis.

,,Nors už lango gamta dar labai atsargiai bunda, bet tikėkimės, kad ji po šios parodos tikrai prabus,” – sakė Indrė dėkodama kolegėms floristėms, dalyvaujančioms parodoje, kurios turi minčių ir gražių idėjų, negaili savo laiko, medžiagų ir šiek tiek pinigėlių.

Tarp florisčių moterų savo kompozicija išsiskyrė vienas floristas vyras – Regimantas Banevičius, pristatęs savo darbą ir jį įvardinęs tiesiog ,,Madam”… Paklaustas, kaip jaučiasi vienas tarp merginų būrio, Regimantas sakė, kad jam smagu, nes ir merginos yra kaip gėlės.

Puokštėje ir… mėsmalė

Kėdainių dailės mokyklos direktorė Vida Burbulienė floristėms padovanojo po kraštiečio J. Jucevičiaus knygą ,,Kėdainių krašto architektūra”. Kėdainių kultūros centro dailininkė Rima Stadalnykienė Indrei įteikė didelį geltoną ,,margutį” (melioną).

Lankytojai apžiūrėję parodą išvydo tokias medžiagas, kurios paprastai nenaudojamos kuriant puokštes. ,,Manau, kad floristinėje kompozicijoje šiais laikais viską įmanoma panaudoti. Kompozicijoje gali būti ir kiaušinis, ir jo lukštas, svogūno lukštai, medžio žievė, sąmanos, pagalvėlės, krėslas, mezginiai ir net… mėsmalė. Viena iš sąlygų – visos gėlės turi būti gyvos ir, be abejo, pavasarinės – hiacintai, tulpės, narcizai, irisai. O parodą galima aplankyti iki kovo 31 d., šeštadienio”, – kvietė kėdainiečius parodos organizatorė I. Dambrauskienė.

Asta Raiceviečienė

 

 

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: