Stogą uždengs dar iki Naujųjų

2012-10-26 | Skiltis: Krašto naujienos

Kėdainiuose jau dygsta daugiafunkcinis sporto ir pramogų kompleksas, kurį kėdainiečiams dovanoja AB „Lifosa“. 17,5 mln. litų kainuosiantis kompleksas turi būti užbaigtas kitų metų birželio mėnesį. Šio objekto statybos darbus atlieka kėdainiečiams puikiai pažįstama UAB „Vikstata“.

Stogą uždengs iki Naujųjų metų

Modernią, daugiafunkcinę arena planuojama atidaryti kitų metų birželio mėnesį. Šiuo metu joje plušantys „Vikstatos“ darbininkai nusiteikę optimistiškai ir teigia, kad iki to laiko arena tikrai bus atidaryta.

„Mūsų pagrindinis tikslas šiuo metu – iki Naujųjų metų uždengti arenos stogą“, – sake projekto vadovas Henrikas Žebarauskas. Neabejojama, kad tai padaryti pavyks, nors kartais tenka stabdyti darbus, mat projektuotojai nespėja laiku parengti projektinių sprendimų. „Jau užsakytos tribūnos, jas turėtume gauti jau lapkričio pabaigoje. Pirmiau turime jas sumontuoti, o tik po to dengti stogą“, – sake pašnekovas.

Tribūnos bus dvejopos: vienos bus stacionarios, o kitos – teleskopinės, kurios reikalui esant, norint padidinti erdvę, suvažiuos į šonus. Iki naujųjų metų, kaip teigia statybininkas, reikės „palįsti po stogu“, tad turės būti išgabentas ir šiuo metu statybų aikštelės viduryje stovintis kranas.

Išorėje vyraus stiklas

Šiuo metu statybų aikštelėje pluša daugiau nei 40 „Vikstatos“ darbininkų. Kartu su jais dirba ir dar vieni kėdainiečiai – UAB „Kėdainių vandenys“. Darbai stipriai pasistūmėję į priekį: jau sumūrytos šoninės sienos, pravestos komunikacijos, nuo lapkričio mėnesio pradės darbą santechnikai.

Būsimasis kompleksas bus trijų aukštų – apatiniuose bus įrengti persirengimo kambariai, rūbinės, o trečiajame aukšte veiks lankytojų atokvėpiui skirti braai ir kavinės. Arenos viduryje bus viena pagrindinė krepšinio aikštė, kurią treniruočių metu bus galima paversti į tris mažesnes, išsidėsčiusias skersai.

Uždengus stogą, bus imtasi pastato vidaus darbų, apdailos. Apdaila bus minimali – viduje bus paliktos nedažytos betoninės sienos, išorėje matysis klintinės plytos bei stiklas. Naujosios arenos eksterjere stiklo bus nemažai, mat beveik visas antrasis aukštas bus stiklinis, o pirmajame aukšte stiklas keisis su plytomis. Trečiajame aukšte bus sumontuotos sieninės plokštės.

„Sienos tvirtos, gelžbetoninės, tad pastatas bus tikrai ilgaamžis bei tarnaus kelioms kėdainiečių kartoms“, – sakė projekto vadovas H. Žebarauskas.

Pastatas bus ilgaamžis

Statybų darbams svarbios ir oro sąlygos – šaltuoju metų sezonu jos ne visada vyksta sklandžiai, mat tam didelės įtakos turi lauke besikeičianti temperatūra.

„Betonavimo darbų jau negalime atlikinėti, kai lauke yra minus penkiolika laipsnių šalčio. Tad jei vėliau paspaus didesni šalčiai, neribotam laikui tektų stabdyti betonavimą“, – sakė H. Žebarauskas ir pridūrė, jog tikisi, kad vis dėlto ilgesniam laikui to daryti neteks. Projekto vadovas atskleidė, kad šiuo metu statybų planuose yra suprojektuotas tiltelis, vesiantis pėsčiuosius iš Kėdainius ir Vilainius jungiančios gatvės tiesiai į antrąjį arenos aukštą. Tiltelis taps ne tik arenos eksterjero akcentu, bet ir suteiks galimybę patekti tiesiai į arenos patalpas.

Sporto komplekso aplinkoje vyraus žaluma, mat statybos bendrovė, nors ir gavusi leidimą kirsti aplink augančius medžius, jų nekirto. Jie bus panaudoti arenos aplinkos estetikai gerinti. Žaluma ne tik pagyvins aplinką, bet ir darniai įsiterps į Nevėžio pakrantės panoramą.

Vyks įvairūs renginiai

Arena ‒ artėjančio „Lifosos“ 50-mečio dovana Kėdainių miestui. Šioje didžiulėje ir modernioje arenoje vyks ne tik sporto renginiai. Numatoma, kad čia bus galima organizuoti kultūros renginius, konferencijas, parodas, seminarus. Kėdainiai – pačiame Lietuvos viduryje, tad bus itin patogu atvažiuoti iš bet kurio Lietuvos kampelio į arenoje organizuojamus renginius. Arenoje numatoma įrengti apie 1500 žiūrovų sėdimųjų vietų. Bendras arenos plotas – 4 211,13 m2.

Vaida Masilionytė

 

 

Knypava.lt

Rašykite komentarą

Saugumo kodas: